Sinds de minirok in de jaren '60 het licht zag, blijft dit trendy kledingstuk opduiken in de mode. Ook voor deze zomer is de mini voor de zoveelste keer ge(her)ïntroduceerd als 'trend'. De mini, lieveling van 'stoute' mannen en verleidingswapen van zelfbewuste vrouwen, kent geen tijd.

Maar wel grenzen. En daar wordt vaak en graag over gediscussieerd. Vormt de leeftijd een limiet? Of de lengte? Of misschien de manier waarop je de minirok draagt?

Steeds vaker lijkt het eens zo beledigende 'van achter lyceum, van voren museum' met een schouderophalen te worden afgedaan. Wat zou het? Als je mooie benen hebt, waarom zou je ze dan niet laten zien? Het bewonderende gefluit van hitsige bouwvakkers zou slechts een bevestiging zijn dat je je nog een minirok kunt permitteren.

Verder zijn het juist onze onderdanen die, als ze goed worden verzorgd tenminste, met het voortschrijden van de jaren het best uit de strijd komen. Als buik en middel met de jaren in omvang willen toenemen, worden de benen niet zelden slanker en bevalliger. Zou het niet jammer zijn om jezelf de minirok te ontzeggen alleen op basis van je geboortejaar?

Oké, we hebben een lans voor de minirok gebroken. Iedere vrouw kan 'm, ongeacht haar leeftijd, dragen. Maar er zijn wel een paar regels die in acht moeten worden genomen wil je met succes een minirok dragen.

1. Niet vulgair

Met de combinatie spijkermini, netkousen en naaldhakken komen maar heel weinig vrouwen weg. Ga je voor een minirok, wapen je dan met een flinke dosis stijl. Dat is de allereerste vereiste.

2. Rechte modellen zijn het moeilijkst om in het dragen

Rechte modellen zijn het moeilijkst in het dragen omdat ze een veel uitdagendere uitstraling hebben dan zacht uitwaaierende rokjes of rokjes met wat meer volume. Bovendien kruipen rechte rokjes bij het zitten hoog op en is er minder stof om je dijen mee te bedekken.

3. De juiste lengte

Welke lengte het beste bij jouw benen past, hangt van de vorm van je benen af. Een gouden regel is dat de zoom nooit op het 'dikste' gedeelte van je benen moet vallen, maar altijd iets erover. Zo komen je benen op z'n voordeligst uit.

4. Platte schoenen en dekkende kousen

Wil je op safe gaan, dan combineer je je minirok met platte schoenen (ballerina's, platte sandalen of sneakers) en met vrij dikke pantykousen. Maar bedenk je wel dat je met deze combinatie aan vrouwelijkheid inboet. Hoge hakken maken je benen bovendien langer en dat is vooral als je een minirok draagt, van harte welkom. Een advies: kies je ervoor om je minirok met hoge hakken te combineren, ga dan voor ultrachique schoenen met een wat stevigere hak en, naar keuze, een plateauzool.

5. De cellulite-proef

Voor de zomer, als we de minirok met blote benen dragen, bestaat er volgens ons een echte grens: sinaasappelhuid. Buk voor de spiegel voorover. Komt er aan de achterkant van je dijen sinaasappelhuid in zicht, dan is het misschien aan te raden om voor een langere rok te gaan (of om aan de slag te gaan met anti-cellulitecrèmes, massages en gerichte lichaamsbeweging). Ga ook eens op een stoel zitten en sla je benen over elkaar. Zie je putjes, kleed je dan om :-) of kom in actie!

6. Geen slipjes in zicht!

Het dragen van een minirok vergt enige elegantie. Als je wilt provoceren, heb je een vrijbrief om te doen wat je wilt, maar wil je niet zomaar het zicht op je slipje prijsgeven, dan komt daar enige techniek bij kijken.

De minirok op de fiets
Stap niet zomaar met een minirok op de fiets, maar vergewis je ervan of 'het kan'. Ook hier zijn uitwaaierende rokjes beter dan rechte rokjes omdat ze meer dij bedekken maar aan de andere kant waaien ze ook weer sneller op.

Zitten in publiek (vooral in bus, trein en tram is het oppassen)
Ga zitten met beleid. Strijk eerst de stof met je handen glad zodat je dijen zoveel mogelijk bedekt zijn, breng je benen dicht bij elkaar, buig ze en ga voorzichtig zitten. Voor een extra 'veilig' gevoel leg je je tas op je knieën. In loungebars kun je je tas vervangen door een van die grote kussens die in de lage banken rondslingeren.

Trappen lopen
Trap niet in het 'Dames gaan voor' want deze regel geldt op de trap niet. Leuk geprobeerd, heren!

7. Een 'veiligheidstestje' voor dertigplussers

Als je jong bent, is geen mini te kort. Maar na je dertigste wordt dat anders. Het Engelse dagblad The Guardian gaf een nuttige vuistregel voor het bepalen van de minimale lengte voor dertigplussers. Ga staan met je armen langs je lichaam. De zoom van je rok moet mag niet hoger eindigen dan je nagels (vingertoppen zouden wij zeggen).

© 2010 - 2021 Seni Sana | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel