Uitleg over de verschillende materialen die gebruikt worden voor het vervaardigen van ondergoed, lingerie, nachtmode en badmode.

Spandex, ook wel elasthan genoemd, is een zeer rekbaar materiaal. Het is sterker en duurzamer dan rubber. Het materiaal werd in 1959 uitgevonden door Joseph Shivers, een chemicus van het bedrijf DuPont. Door de veelzijdigheid, rekbaarheid en slijtvastheid van het materiaal wordt deze voor verschillende doeleinden gebruikt, maar werd vooral bekend bij het toepassen van sportkleding, vrijetijds kleding en lingerie.

Polyamide is een stof die bestaat uit een keten van het type amide. Wol en zijde zijn natuurlijke polyamiden. Daarnaast bestaan er talloze kunststoffen van polyamide, zoals nylon en aramide. De belangrijkste nylonsoort werd op 20 september 1938 gepatenteerd door Wallace Carothers van het chemische bedrijf DuPont en wordt sinds 1938 verkocht. Nylon kent vele toepassingen; van Lingerie tot kunstgewricht en van muurplug tot klimtouw; nylon was de eerste commercieel succesvolle polymeer en is heden ten dage niet meer weg te denken in onze maatschappij.

Katoen wordt in gebieden met een tropisch klimaat al duizenden jaren gebruikt om zeer fijn lichtgewicht doek te maken. Onderzoekers beweren dat Egyptenaren in 12.000 voor Christus al katoen hadden. Katoen is een zachte, eencellige vezel, die uit de opperhuid van de zaden van de katoenplant groeit. De vezels worden doorgaans tot draden gesponnen en als zodanig gebruikt om zacht, luchtdoorlatend textiel van te maken.

Polyester is een textielsoort die bestaat uit synthetische vezels. Polyester vezels zijn erg sterk en polyester kleding is makkelijke in onderhoud. Het vocht absorberend vermogen van polyester is geringer dan van natuurlijke vezels.als wol of katoen. Maar moderne ontwikkelingen en nieuwe weeftechnieken hebben dit grotendeels opgelost. Polyester heeft een zeer groot kreukherstellend vermogen. Kleding van polyester ziet er daardoor in bijna alle omstandigheden verzorgd uit.

© 2010 - 2021 Seni Sana | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel